Duma de Stat din Rusia intenționează să modifice legea privind vârsta înrolării bărbaților în armata rusă. Autoritățile de la Kremlin vor să recruteze bărbații ruși de peste 40 de ani și cetățenii străini de pe 30 de ani pentru a merge la război. În ultimele aproximativ 3 luni de război, Rusia a suferit pierderi colosale de vieți omenești și acum vrea să suplinească numărul soldaților de pe front.

Rusia vrea să înroleze în armată bărbații de peste 40 de ani

Potrivit unui anunț publicat de Duma de Stat, o astfel de modificare ar fi un real ajutor pentru armata rusă care rămâne cu tot mai puțini soldați pe front. Totodată, soldații mai tineri vor putea beneficia de o experiență militară și cunoștințele bărbaților trecuți de 40 de ani care au efectuat stagiul militar în condiții mult mai dure și mai serioase.

„În cazul armelor de mare precizie, operarea acestora și a echipamentului militar necesită specialiști cu un ridicat grad de calificare. Experiența ne arată că astfel de specialiști se formează în jurul vârstei de 40-45 de ani”, se arată în comunicatul Dumei de stat a Rusiei.

La moment, legea din Rusia stipulează că înrolarea în armata rusă se face doar pentru cetățenii ruși cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, și pentru cetățenii străini cu vârsta între 18 și30 de ani.

Potrivit unor informații oferite de armata ucraineană, Rusia ar fi pierdut peste 28.000 de soldați în cele aproximativ trei luni de război. Datele însă nu au fost confirmate de autoritățile de la Moscova. Ultimul bilanț oficial al pierderilor în rândul soldaților oferit de Rusia a fost la data de 25 martie, când Kremlinul a transmis că 1.315 soldați ruși au fost omorâți pe parcursul unei luni de război.

Rusia angajează soldați în armata rusă pentru războiul din Ucraina

Rusia a publicat un anunț de recrutare a soldaților pe un site de job-uri după ce a suferit pierderi colosale în armata rusă, însă invazia din Ucraina continuă. Autoritățile de la Kremlin au publicat un anunț de recrutare a 20.000 de soldați.

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se indică în anunțul postat de autoritățile ruse pe site-ul de recrutări, superjob.ru.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Cei interesați de anunț și care sunt gata să lupte în Ucraina în acest război vor primi un salariu lunar de aproximativ 500 de euro pe lună, iar durata contractului de angajare va fi pe un termen de șase luni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.