Volodimir Zelenski a vorbit, luni noaptea, în mesajul zilnic către poporul ucrainean, despre operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului, unii dintre ei răniţi grav.

Cea de-a 82-a zi de război a fost una extrem de dificilă, deoarece s-a pus în aplicare planul de evacuare a luptătorilor din Azovstal. Această operațiune, spune Volodimir Zelenski, a fost posibilă grație unui efort comun făcut de Ucraina, ONU și Crucea Roșie.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârşit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea ţării noastre şi a poporului nostru. Referitor la situaţia de la Mariupol, datorită acţiunilor armatei ucrainene - Forţele Armate ale Ucrainei, informaţiile, echipa de negocieri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunile Unite, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre aceştia se numără şi răniţii grav, li se acordă asistenţă medicală. Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru”, a transmis preşedintele Ucrainei.

”Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a mai spus el, aădugând că această operaţiune are nevoie de timp, scrie ziare.com.

Mai mulți soldați, scoși din Azovstal

Ministerul rus al Apărării susţine că a început evacuarea soldaţilor ucraineni grav răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol, relatează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de CNN.

Peste 260 de persoane au fost salvate din uzina Avostal, inclusiv 53 grav rănite, a transmis ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar. În plus, alte 211 de persoane au fost duse la Olenivka, oraș de lângă Donețk, aflat în primele linii ale luptei, dar pe teritoriul ocupat de ruși, prin coridorul umanitar anunțat înainte cu câteva ore de Ministerul rus al Apărării.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.