Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că rușii au ajuns într-un punct mort și că nu vor să recunoască acest lucru.

”Operațiunea specială” a Rusiei este în faliment, spune Volodimir Zelenski, iar rușii vor fi în curând obligați să recunoască asta.

“Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski, informează News.ro.

“Indiferent cât de ‘creativi’ sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa ‘putere’ în zonele ocupate dun Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Pierderile forțelor ruse

Armata ucraineană susține că forțele militare ruse „au suferit pierderi semnificative de soldați și echipamente” în timp ce încearcă să avanseze spre vest, până la granițele regiunilor Lugansk și Donețk, scrie romania.europalibera.org.

Duminică, 15 mai, apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 2 elicoptere (Ka-52, Mi-28), 7 drone și 2 rachete de croazieră, potrivit Nexta. Armata ucraineană mai susține că forțele ruse de la nord și de la est de orașul Harkov încearcă să-și apere pozițiile pentru a „preveni avansarea trupelor noastre la frontiera de stat a Ucrainei”, în timp ce continuă să bombardeze orașele și satele recent recucerite de Ucraina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.