Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că soldații ucraineni au reușit recucerească peste 1.000 de localități de la începutul invaziei ruse.

Ucrainenii controlează din nou peste 1.000 de localități din țară

Zelenski a afirmat că soldații ucraineni au reușit să recâștige controlul asupra peste 1.000 de localități din Ucraina de la începutul războiului din februarie.

''Continuăm să restaurăm teritoriile eliberate ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 aşezări au fost deocupate, adică plus şase în ultimele 24 de ore'', a declarat liderul ucrainean.

Armata ucraineană nu se dă bătută și luptă cu trup și suflet pentru a-i alunga pe inamicii forțelor armate ruse care le-au distru țara în cele aproximativ 3 luni de invazie. Zelenski a mai menționat și despre alte succese ale soldaților ucraineni din zonele recâștigate.

„Restabilim acolo energie electrică, alimentare cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el.

Luptele din zona Harkov

Soldații din Ucraina duc lupte crâncene în regiunea Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Șeful statului afirmă că ucrainenii nu se lasă intimidați și luptă pentru a elibera total armata rusă din regiunea ucraineană.

"Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa", a declarat Volodimir Zelenski.

Zelenski a menționat și pierderile de vieți omenești pe care le-a suferit Ucraina pentru ca trupele ruse să nu avanseze și spre alte teritorii.

"Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei", a afirmat preşedintele ucrainean.

Citeste si:
Ce părere are Zelenski despre organizarea alegerilor prezidențiale...
Zelenski nu este de acord cu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.