Țările NATO pot fi „distruse” de Rusia într-o jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, a declarat șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, într-o afirmație provocatoare.

Șeful Roscosmos, afirmație provocatoare despre durata în care țările NATO pot fi distruse de Rusia, în cazul unui război nuclear

Oficialul rus, cunoscut pentru declarații șocante, a dat propria definiție a „operațiunii militare speciale” din Ucraina și spune că țările NATO pot fi nimicite într-o jumătate de oră în cazul unui război mondial, conform The Independent. Rogozin afirmă însă că nu trebuie ca Rusia să permită acest lucru.

În cele mai recente comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său de Telegram, el nu a menționat dacă se referea la anumite teritorii din umbrela NATO ori la toate. Totodată, acesta a acuzat Alianța că poartă un război împotriva Rusiei și a ales să elaboreze propria definiție a „operațiunii militare speciale” a Rusiei. Cel din urmă este un termen folosit de președintele rus Vladimir Putin pentru a se referi la invazia din Ucraina.

Foto: EUobserver/Youtube.com

„Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră. Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea planetei noastre”, a spus Dmitri Rogozin.

Drept urmare, afirmă liderul Roscosmos, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar” cu mijloace armate convenționale.

„NATO duce un război împotriva noastră. Ei nu au anunțat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea. Acesta este un război pentru adevăr și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”, a mai spus Rogozin într-o altă postare pe Telegram.

Rusia ar putea folosi „bestia” din arsenalul său nuclear în toamnă

Rogozin a anunțat, la finalul lunii trecute, că Rusia vrea să desfășoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat cu capabilități nucleare în această toamnă.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

El a afirmat că rachetele vor fi plasate în aceleași locuri și în aceleași silozuri ca rachetele Voevoda din era sovietică pe care le înlocuiesc, ceea ce va duce la economisirea de „resurse și de timp”. Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare și să lovească ținte aflate la mii de mile distanță, în SUA sau Europa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.