Acum, armata lui Vladimir Putin este concentrată pe un singur lucru: a obține victoria cu care președintele rus Vladimir Putin să se poată lăuda azi, 9 Mai, de Ziua Victoriei din al Doilea Război Mondial. Pentru a-și duce planul la capăt, forțele moscovite au făcut zilele acestea, în estul Ucraineni, scena unui masacru, atacând nemilos regiunea Donbas. Șeful NATO și cel al CIA au susținut că încă nu am văzut ce e mai rău, pentru că liderul de la Kremlin este imprevizibil și periculos. Marea sărbătoare rusă reprezintă pentru Ucraina cel mai negru scenariu.

9 Mai, Ziua Victoriei, cel mai negru scenariu pentru Ucraina

9 Mai ar putea fi ziua în care am putea ști sigur ce rezervă viitorul pentru Ucraina și teritoriul nostru. Este data în care lumea întreagă se așteaptă ca Vladimir Putin să facă un anunț important cu ocazia Zilei Victoriei.

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, spune că trebuie să ne pregătim pentru o şi mai mare brutalitate a atacurilor, mai multă suferinţă şi chiar o mai mare distrugere a infrastructurii critice şi oraşelor din Ucraina.

Șeful CIA spune că, din datele pe care le-au colectat până acum agenții săi și ai aliaților, nu există semne care să arată că președintele rus ar fi început pregătirile pentru un atac nuclear, însă această posibilitate nu trebuie ignorată. Vladimir Putin nu concepe să piardă acest război, drept urmare, fiind disperat, acum poate deveni și mai imprevizibil și periculos.

„Nu e loc de compromis, pentru că Putin crede că Ucraina trebuie distrusă. Ucraina ca stat trebuie eliminată. Ucrainenii nu sunt dispuşi să facă un compromis cu acest lucru. Acum, după atâtea sacrificii şi tragedii precum Bucha, vor vrea să elibereze toată ţara”, a spus Gari Kasparov, fost campion mondial la șah.

De ce este importantă această zi

9 Mai este oportunitatea lui Vladimir Putin de a arăta lumii cât de puternică este Rusia din punct de vedere militar. Azi, liderul de la Kremlin ar putea transforma așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina în război, ceea ce i-ar permite să facă mobilizarea generală și să naționalizeze și să rechiziționeze bunuri.

Un alt scenariu este acela în care liderul rus ar putea anunța anexarea regiunii separatiste Donbas. Totuși, cea mai îngrijorătoare acțiune de care se teme întreaga lume rămâne amenințarea nucleară.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.