Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, în mesajul zilnic adresat naţiunii, că 60 de persoane au fost ucise în atacul rusesc asupra şcolii din satul Bilohorivka, în regiunea Lugansk.

Duminică, guvernatorul regiunii Lugansk a anunţat că forţele ruse au lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane.

Treizeci de persoane au fost salvate.

„În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor. O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali", a spus Zelenski.

În şcoala din Bilohorivka, din regiunea Lugansk, se adăposteau aproape toate persoanele rămase în sat pe timpul invaziei ruse.

Zelenski: Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide

Preşedintele ucrainean a mai precizat că Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial, dat fiind faptul că ruşii sărbătoresc astăzi, 9 mai, victoria împotriva Germaniei naziste.

"Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti. Pentru ca atunci nimeni să nu uite. Aşa că cuvintele cu adevărat importante – "niciodată din nou” – care se repetă în toată lumea liberă în fiecare an, în zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi recapete din nou greutatea. Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide", a mai spus Zelenski.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.