Jacheta kaki purtată de liderul din Ucraina, Volodimir Zelenski, a fost vândută la o licitație din Londra cu 90.000 de lire sterline. Prețul de pornire a hainei a fost de 50.000 de lire.

Jacheta lui Zelenski, vândută cu 90.000 de lire sterline

Înainte de licitație, Zelenski a ținut un discurs video în care a ținut să mulțumească Regatului Unit pentru sprijin și premierului Boris Johnson pentru curajul de a vizita Ucraina în aceste timpuri grele. Licitația a fost condusă chiar de premierul britanic, iar la vânzare au fost scoase un cadou oferit premierului Johnson de către Zelenski și un tur ghidat al Kievului însoțit de către primarul orașului.

Johnson a spus că Zelenski este “unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”. Licitația a avut drept scop strângerea de fonduri pentru a ajuta Ucraina. Jacheta pe care a purtat-o Zelenski de la începutul invaziei a fost vândută cu 90.000 de lire. Premierul Boris Johnson i-a îndemnat pe oameni să cheltuie mai mulți bani pentru a ajuta poporul ucrainean în aceste vremuri de cumpănă.

Licitația a fost organizată de Christie’s, având în vânzare și un ulcior de cocoș prezentat lui Boris Johnson în timpul plimbării sale cu Zelenski la Kiev.

Fie că licitați pentru polarul lui Volodimir - un chilipir la 50.000 de lire sterline, vreau oferte mult mai mari decât atât, fie că licitați pentru un tur al Kievului cu primarul Klitschko, am avut un tur al Kievului cu primarul Klitschko, este un oraș frumos. Merită. Sprijiniți Ucraina în seara asta, prietenii mei, astfel încât marea capitală europeană veche Kiev să nu mai fie niciodată amenințată, iar Ucraina să fie din nou întreagă și liberă”, a declarat premierul Marii Britanii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.