Papa Francisc a apărut, joi, în fața publicului într-un scaun cu rotile, deoarece durerile la genunchi s-au agravat.

Papa Francisc a apărut în scaun cu rotile în fața publicului

Papa Francisc a ales să se deplaseze într-un scaun cu rotile deoarece durerile de genunchi au devenit din ce în ce mai puternice. Acesta a ieși în public în cadrul unei audiențe pentru un grup de călugărițe.

Episcopul Romei a parcurs pe picioarele sale aproximativ 10 metri, de la o intrare laterală a scenei până la locul său, dar și atunci, cu ajutorul unor asistenți.

Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze mai multe activități din cauza durerilor de genunchi tot mai pronunțate care nu îi permit să se deplaseze ca înainte. Unul dintre evenimente a fost și întâlnirea de pace a episcopilor și primarilor din principalele orașe de pe țărmul Mării Mediterane ce a avut loc la Florența pe 27 februarie 2022.

La audiențele de la sfârșitul lunii aprilie, Suveranul Pontif și-a cerut scuze de la participanți pentru că nu poate sta în picioare după bunul obicei, în special în momentul în care salută fiecare persoană prezentă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.