Alexei Arestovici, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, susține că pentru Ucraina Republica Moldova este o țară prietenă și nu există probabilitatea unei deschideri a unui nou front pe teritoriul transnistrean al frontierei.

Consilierul lui Zelenski, despre Republica Moldova

Arestovici susține că Ucraina are respect față de țara sa vecină, Republica Moldova. Singurul motiv pentru care armata ucraineană ar interveni pe teritoriul vecin ar fi ca Moldova să solicite acest ajutor militar.

Alexei Arestovici a declarat că Ucraina nu are nevoie de un nou front la granița cu Republica Moldova, după ce autoritățile de la Tiraspol au afirmat că toate indiciile exploziilor care au avut loc săptămânile trecute la Tiraspol indică faptul că ucrainenii le-ar fi organizat.

„De ce să vă atragem într-un conflict militar? Nouă ne sunt suficiente problemele pe care le avem de-a lungul frontierei. Noi n-avem nevoie de un front nou, n-avem nevoie să trimitem acolo trupe care să lupte sau să stea de strajă, așa cum se întâmplă la Odesa sau în regiunea Viniței, în loc să trimitem acești oameni să-și ajute camarazii în estul Ucrainei.

Retail jobs

În plus, mai există un motiv. Pentru noi Moldova este o țară prietenă, noi suntem buni vecini de sute de ani. Pentru noi este inacceptabil să încălcăm suveranitatea Moldovei”, a declarat Alexei Arestovici în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune din Moldova, TV8.

Israelul și Bulgaria a cerut cetățenilor să plece din Transnistria cât mai rapid

Forțele armate ucrainene vor putea veni în ajutorul Moldovei din punct de vedere militar doar dacă va exista o solicitare oficială în acest sens. Totodată, consilierul președintelui Zelenski a adus mulțumiri autorităților moldovene și a poporului care le-au întins o mână de ajutor refugiaților ucraineni care au fugit din calea războiului.

Joi, au apărut zvonuri că bărbații cu vârsta între 18 și 55 de ani din Transnistria nu sunt lăsați să părăsească teritoriul deoarece regiunea separatistă ar fi decretat mobilizarea generală. Autoritățile de la Tiraspol au negat acest lucru.

Citeste si:
Rusia vrea să adopte o lege prin care să înroleze bărbații de peste...
Rusia vrea să adopte o lege...

Guvernul de la Chișinău a declarat că a discutat despre securitatea teritoriilor cu reprezentanții Tiraspolului. De frica unei situații care poate scăpa de sub control, Israelul și Bulgaria au cerut cetățenilor lor să părăsească cât mai rapid posibil teritoriul transnistrean.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.