Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu prilejul tradiţionalei parade militare de pe 9 mai, de Ziua Victoriei, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, relatează dpa.

Rusia își va prezenta noile arme la parada de 9 mai

Festivităţile au loc în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de Al Doilea Război Mondial şi se obişnuieşte ca Moscova să prezinte cele mai recente exemple de tehnică militară.

"Pentru prima dată, lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G, de calibrul 122 mm şi echipate cu control automat şi sisteme de control al focului vor străbate Piaţa Roşie în coloana motorizată", a declarat ministrul apărării Serghei Şoigu, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

În total, sunt prevăzute parade militare în 28 de oraşe ruseşti pentru a marca Ziua Victoriei, deşi evenimentul de la Moscova este cel mai important.

Parada militară de Ziua Victoriei

Cea mai mare paradă naţională din Rusia ar urma să mobilizeze 11.000 de soldaţi şi 131 de vehicule militare. În plus, vor participa 77 de elicoptere şi avioane. Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să susţină un discurs.

Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că niciun lider străin nu a fost invitat, nici chiar preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin, potrivit Agerpres.

Diplomaţi occidentali din Rusia intenţionează de asemenea să nu participe la eveniment din cauza vărsării de sânge din Ucraina, notează dpa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.