Forţele ucrainene au respins în ultimele 24 de ore 12 atacuri ale trupelor ruse în Donbas (estul Ucrainei), unde armata rusă încearcă în continuare să avanseze dinspre nord cu obiectivul de a încercui unităţile ucrainene aflate în zonă, potrivit agenţiilor de presă Unian şi DPA.

Atacuri în Donbas respinse cu succes de soldații ucraineni

Unităţi blindate şi de infanterie separate, precum şi forţe aeropurtate au lovit ţinte de-a lungul liniei frontului dintre Izium şi Barvenkov, a indicat Statul Major al armatei ucrainene într-un buletin informativ referitor la ultimele evoluţii ale situaţiei de pe front.

Pentru a susţine acest efort, 'ocupanţii au transferat baterii de mortiere grele Tiulpan de calibrul 240 de milimetri şi lansatoare de rachete Smerci din regiunea Belgorod în zona Izium', se menţionează în raport.

Trupele ruse au atacat oraşele Liman, Severodoneţk, Popasna, Avdiivka şi Kurahovo, continuându-şi ofensiva spre Liman-Siversk şi Sloviansk, potrivit armatei ucrainene, care adaugă că rămâne neclar dacă ocupanţii au realizat vreun câştig teritorial în această direcţie.

Retail jobs

Civili din Mariupol și combinatul siderurgic Azovstal au fost evacuați

Forţele ruse au desfăşurat acţiuni de asalt în zona Popasna, luptele de aici continuă, relevă buletinul Statului Major al armatei ucrainene. Mariupolul rămâne cel mai fierbinte punct din regiunea Doneţk, unde peste 90% din infrastructură a fost avariată sau distrusă.

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat uşurarea în legătură cu evacuarea a încă 156 de civili din combinatul siderurgic Azovstal şi din alte părţi ale Mariupolului, oraş-port asediat de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie.

'În sfârşit, aceştia sunt complet în siguranţă', a spus Zelenski într-un mesaj video marţi seara, explicând că evacuarea lor a fost pregătită cu mare efort, cu lungi negocieri şi cu ajutorul unor mediatori diverşi, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Zelenski: Kievul este pregătit ”chiar și mâine” să facă schimb de...
Zelenski: Kievul este...

Preşedintele ucrainean a afirmat că se pregătesc şi alte operaţiuni de evacuare din Mariupol. „Este complicat, dar avem nevoie de ei toţi' cei rămaşi acolo, deopotrivă civili şi militari”, a spus el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.