Autoritățile din Bergerac, capitala unei regiuni din sud-vestul Franței, care vor să fie „curată și primitoare”, au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăță după animalul său în spații publice.

Franța: Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini care nu curăță după aceștia

„Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv", pe străzi, în parcuri, grădini şi în alte spaţii publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda în valoare de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franța, conform deputatului Loic Dombreval, medic veterinar și specialist în probleme legate de animale. Conform primăriei din Bergerac, prin această măsură se dorește să se „asigure siguranța și sănătatea publică”

Municipalitatea impune și aducerea de către proprietarii de patrupezi a „cel puțin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice”. Pedeapsa pentru nerespectarea legii constă într-o amendă de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

„Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele orașe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini și pe proprietarii lor”, a comentat Dombreval pentru AFP.

România: Turiștii care nu vor curăța după câinii lor, în timp ce se află pe litoral, riscă amenzi mari

Legea 56/2022, publicată pe 18 martie 2022 în Monitorul Oficial și care va intra în vigoare de luni, elimină interdicţia pe care o au turiştii acum de a-şi aduce animalele de companie pe plajele turistice de pe litoralul Mării Negre.

Anterior adoptării aceste legi, accesul pe plaje al animalelor de companie era interzis, iar proprietarii lor riscau o amendă între 10.000 şi 20.000 lei. După intrarea în vigoare a Legii 56 va fi permis accesul pe plajă al animalelor de companie, cu mențiunea că, în timpul sezonului estival, acest lucru se va face numai cu acordul operatorilor plajelor turistice. Mai mult, indiferent de perioada anului, animalele vor trebui ținute în zgardă sau ham și lesă.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

„Accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje (...).

Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis, indiferent de perioada din an, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă”, este precizat în lege.

Totodată, oamenii vor fi obligați să aibă la ei pungi, pentru a aduna fecalele animalelor și a le arunca apoi la coșurile de gunoi. Cei care nu vor face astfel vor risca o amendă curpinsă între 1.000 și 10.000 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de polițiștii locali, agenții și ofițerii Poliției Române și ofițerii și subofițerii Jandarmeriei Române.

Citeste si:
Accesorii pentru câini: sfaturi pentru a le alege cât mai bine!
Accesorii pentru câini:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.