Rușii au bombardat pista aeroportului din Odesa, iar în urma atacului aceasta a fosr avariată.

Rachetele rușilor au avariat pista aeroportului din Odesa

Sâmbătă, în cea de-a 65-a zi de război, trupele armate ruse au bombardat aeroportul din Odesa, pe care nu au reușit să îl distrugă în totalitate. Atacul a fost realizat cu mai multe rachete de croazieră din Marea Caspică, iar exploziile s-au auzit la scurt timp după ce au început să răsune sirenele de raid aerian.

"Astăzi inamicul a lovit din Crimeea cu un sistem de rachete de apărare de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odessa a fost distrusă. Slavă Domnului că nu au fost victime", a declarat guvernatorul Maxim Martchenko pe contul său de Telegram.

Natalia Gumeniuk, şefa centrului de presă al forţelor de securitate şi apărare din sud a mărturisit că pista nu va mai putea fi utilizată ulterior. Nu este pentru prima dată când orașul istoric a fost atact de ruși, în trecut opt persoane fiind prinse și ucise în mijlocul atacuriilor. În oraș este, de asemenea, în vigoarea legea marțială până pe data de 5 mai. Mai mult de atât, tot sâmbătă a avut loc un schimb de prizonieri. 14 ucraineni ar fi fost eliberați din mâinile rușilor, printre care se afla și o femeie însărcinată.

Retail jobs

„Utilizarea ulterioară a pistei este imposibilă”, a declarat Natalia Gumeniuk, şefa centrului de presă al forţelor de securitate şi apărare din sud.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.