Flota rusă din Marea Neagră încă deține capacitatea de a lovi ținte ucrainene și de pe coastă, împotriva pierderii navelor Saratov și Moskva, a transmis joi dimineață Ministerul britanic al Apărării. Aproape 20 de nave ruse, printre care submarine, se află în zona operațională a Mării Negre, a menționat ministerul într-o postare pe Twitter.

Londra afirmă că flota rusă din Marea Britanie încă are capacitatea de a lovi Ucraina

„Strâmtoarea Bosfor rămâne închisă pentru toate navele de război non-turce, ceea ce o face pe Rusia incapabilă să-şi înlocuiască crucişătorul Moskva, scufundat în Marea Neagră” a adăugat Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ zilnic.

Scufundarea mândriei Rusiei

Crucișătorul Moskva s-a scufundat în urmă cu două săptămâni, după ce a fost lovit de două rachete Neptun lansate de forțele ucrainene. Potrivit versiunii Rusiei, un incendiu izbucnit la bord ar fi provocat o explozie în magazia de muniții. Nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră s-ar fi scufundat apoi în vreme ce era remorcată spre portul Sevastopol în condiții meteo neprielnice.

Retail jobs

Moskva era echipată cu 16 rachete anti-navă Bazalt/Vulkan, cu rachete Fort(versiunea navală a rachetelor antiaeriene cu rază lungă de acţiune S-300), cu rachete antiaeriene cu rază scurtă Ossa, cu tunuri, torpile şi alte tipuri de rachete. Rachetele Bazalt/Vulkan pot fi dotate şi cu focoase nucleare.

Crucișătorul, dat în exploatare la începutul anilor '80, s-a mai evidențiat în războiul cu Georgia, în anul 2008, și în 2015-2016 în cel din Siria. Ultima participare a fost la începutul invaziei ruse în Ucraina, la operațiunea de ocupare a Insulei Șerpilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.