Purtătorul de cuvânt de la Moscova, Dmitri Peskov, a declarat că urmărește cu mare atenție evenimentele ce au loc în Transnistria care sunt destul de îngrijorătoare.

Reacția Moscovei la exploziile din Transnistria

Peskov a venit cu o reacție în urma mai multor explozii ce au avut loc în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Aceste evenimente cresc tensiunile, dar și panica în rândul populației care deja traversează granița în direcția Moldovei.

Oficialii din Republica Moldova sunt de părere că exploziile au scopul de a crea pretext pentru tensionarea situației de securitate din zonă. Autoritățile din Ucraina susțin că aceste explozii au fost provocate de FSB-ul rusesc.

„Urmărim cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația. Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare”, a declarat marți purtătorul de cuvânt Peskov. Totodată, acesta a menționat că Vladimir Putin nu are planificată o discuție cu omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, în urma incidentelor din Transnistria.

Retail jobs

Marți, președintele Republicii Moldova a convocat o ședință a Consiliului de Securitate după ce mai multe explozii au avut loc în stânga Nistrului.

Cod roșu de pericol terorist în Transnistria

Regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova a anunțat cod roșu de pericol terorist după ce la Tiraspol au avut loc mai multe explozii.

Luni, mai multe explozii au avut loc la sediul Ministerului Securităţii Publice de la Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria susţinută de Rusia, după un atac cu lansatoare de grenade care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat poliţia transnistreană, informează AFP.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.