Regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova a anunțat cod roșu de pericol terorist după ce la Tiraspol au avut loc mai multe explozii.

Transnistria introduce cod roșu de pericol terorist

Decizia de a institui cod roșu de pericol terorist a fost luată de Consiliu de Securitate al Transnistriei după cele două explozii de la Tiraspol. Totodată, urmează ca liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, să semneze decretul.

Marți dimineața, în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, au avut loc două explozii în urma cărora două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer. Autoritățile de la Transnistria au decis adoptarea unui decret cât mai rapid posibil.

Explozii în Tiraspol, Transnistria

Mai multe explozii au avut loc luni la sediul Ministerului Securităţii Publice de la Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria susţinută de Rusia, după un atac cu lansatoare de grenade care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat poliţia transnistreană.

Retail jobs

Potrivit primelor informaţii, clădirea a fost vizată de tiruri de lansatoare de grenade portative, precizează comunicatul. "Nimeni nu a fost rănit", subliniază aceasta.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.