O femeie din Japonia ce a fost desemnată oficial cea mai în vârstă persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani.

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit

Kane Tanaka s-a născut la data de 2 ianuarie 1903, în prefectura Fukuoka, din sud-vestul Japoniei. Kane Tanaka a fost o bătrânică activă și sănătoasă, până nu demult. Femeia locuia la un azil de bătrâni din zona de baștină și participa la jocuri sociale, rezolva probleme de matematică și se bucura din plin de viață.

Pe parcursul vieții sale, Kane Tanaka a dezvoltat mai multe afaceri proprii, printre care un magazin de tăiței și un magazin de prăjituri cu orez. Japoneza s-a căsătorit în anul 1922 și a avut cinci copii, dintre care unul adoptat.

Guinness World Records i-a acordat titlul în 2019

În anul 2019, Guinness World Records i-a acordat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume. Femeia a fost întrebată atunci care a fost cel mai fericit moment din viața ei, iar Kane a răspuns: „Acum”.

Bătrâna era o fire destul de matinală, se trezea în fiecare dimineață la ora 6:00, iar după amiezile erau dedicate studiului pentru matematică și pentru exersarea caligrafiei sale.

Potrivit ultimei estimări a Ministerului Sănătății din septembrie 2021, Japonia are cea mai în vârstă populație din lume, circa 86.500 dintre locuitorii săi fiind centenari.

Cea mai în vârstă persoană din lume care a trăit vreodată și a cărei dată de naștere a fost certificată a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în anul 1997 la vârsta de 122 de ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.