Polițiștii englezi sunt ținta unui val de glume și ironii, după ce pe internet au apărut imagini din timpul unei misiuni de pomină. Un echipaj din Staffordshire a confiscat maşina de jucărie, un mini-ATV, cu care se plimbau doi copii, din măsuri de precauție. Vehiculul a fost urcat pe o platformă pentru a nu lovi pietonii. Oamenii se plâng că gestul nu reflectă nimic altceva decât „irosirea banilor publici”.

Polițiștii englezi, ținta unui val de glume, după ce au confiscat și urcat pe platformă o mașină de jucărie

Poliţiştii din Staffordshire au ales să pună precauţia înainte de toate. Fiind îngrijorați că mașina de jucărie cu care se plimbau doi copii ar putea lovi pe cineva, ei au hotărât să ridice vehiculul de lângă proprietarul în vârstă de doi ani.

Gestul autorităților a fost descris de oameni drept „ridicol”, cu atât mai mult cu cât joaca celor doi copii de 2 și 6 ani a fost încadrată ca încălcare a articolului 165 din Codul Rutier britanic, care le oferă ofițerilor posibilitatea de a confisca mașina condusă fără asigurare sau numele de înmatriculare. Conform The Sun, localnicii sunt revoltați și le cer oamenilor legii să acorde mai multă atenție situațiilor cu adevărat periculoase.

„Vă vine să râdeţi, nu-i aşa? I-am văzut pe copii în Tunstall, pe bicicleta quad. Mergeam eu, pe jos, mai repede decât ei", spune Ian Swift, localnic.

„Poliţia din Staffordshire Police trebuie să-şi revină. Ce s-a întâmplat pare o farsă", adaugă el.

„Puteau să îi roage să ducă maşinuţa acasă, ori să o folosească într-un loc unde acest lucru este permis. E ridicol, dacă mă întrebaţi pe mine", comentează un alt localnic.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.