Secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin din SUA au mers într-o vizită la Kiev, unde s-au întâlnit cu liderul ucrainean, Volodimir Zelenski. SUA a promis că va acorda un ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari.

Ajutor militar din partea SUA pentru Ucraina

Noaptea trecută s-a aflat că secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin au efectuat o vizită în capitala Ucrainei, unde s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski. Cei doi oficiali americani au părărsit luni dimineață teritoriul Ucrainei și se așteaptă ca Blinken să ţină o conferinţă de presă în legătură cu această deplasare.

În urma întâlnirii și discuției de la Kiev, SUA a promis că va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 700 de milioane de dolari pentru a face față războiului și pentru a se putea apăra, iar 322 de milioane de dolari dintre acestea sunt destinaţi în mod special Ucrainei. Restul ajutorului va fi furnizat membrilor NATO şi altor aliaţi regionali.

Retail jobs

Zelenski a fost informat că America va oferi pentru Ucraina peste 300 de milioane de dolari sub formă de ajutor militar extern şi a aprobat o vânzare de muniţie de circa 165 de milioane de dolari.

Zelinski a mai fost anunțat că în scurt timp Joe Biden îşi va anunţa alesul pentru funcţia de ambasador în Ucraina, iar diplomaţii americani care au fugit din Ucraina înainte de război se vor întoarce în țară începând de săptămâna viitoare. Momentan, Ambasada SUA de la Kiev va rămâne închisă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.