Un bărbat s-a sinucis vineri când era pe punctul de a fi arestat, după ce a rănit prin împuşcare patru persoane şi a declanşat o desfăşurare spectaculoasă de forţe de securitate într-un cartier rezidenţial din Washington, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Patru victime în urma unui atac armat la Washington

Patru persoane, între care o fetiţă de 12 ani, au fost răniţi vineri după-amiază de focuri de armă în cartierul Connecticut Avenue-Van ness, în nord-vestul capitalei americane, unde se află numeroase ambasade şi şcoli. Trei răniţi, transportaţi la spital, se află într-o stare stabilă. Cea de a patra victimă, în vârstă de circa 60 de ani, a primit îngrijiri la faţa locului.

"Suspectul despre care credem că este responsabil pentru atac a murit", a declarat şeful poliţiei din Washington, Robert Contee, vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, individul s-a sinucis când poliţia a descins în apartamentul său, aflat la etajul al cincilea al unui imobil, în care anchetatorii au găsit un "dispozitiv pentru un lunetist cu un trepied", cel puţin şase arme de foc - între care puşti asalt şi cu lunetă - şi "foarte multe elemente de muniţie".

În zonă se aflau mai multe şcoli şi o universitate

Mobilul atacatorului rămâne necunoscut, dar "evident intenţia sa era de a ucide şi de a răni membri ai comunităţii noastre", a adăugat şeful poliţiei.

Un video care a circulat pe reţelele sociale, care pare a fi filmat din perspectiva atacatorului, arată oameni fugind să se pună la adăpost sub tirul unor arme automate. "Pare să fie autentic", a spus Robert Contee, precizând totuşi că înregistrarea trebuie expertizată şi că nu ştie exact când a fost filmată.

După ce a primit apeluri în jurul orei locale 15.20 (19.20 GMT), numeroase forţe de ordine, echipate cu puşti şi scuturi antiglonţ, au izolat zona, în care se aflau mai multe şcoli şi o universitate.

Alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei

Faptele s-au petrecut într-un cartier din nord-vestul capitalei, de obicei liniştit şi cu locuitori mai degrabă înstăriţi. Numeroşi locuitori au evacuat în viteză zona unde s-au auzit numeroase detonări, potrivit înregistrărilor postate pe reţelele sociale.

Citeste si:
Al doilea atac armat în Serbia! Un tânăr a ucis cel puțin 8 persoane
Al doilea atac armat în...

În aceeaşi după-amiază, poliţia din Washington a anunţat alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei. Nu mai puţin de 226 de crime au fost înregistrate în oraş în 2021, o cifră în creştere cu 14% faţă de 2020, potrivit Agerpres.

"Suntem hotărâţi să-i ajutăm pe locuitori să stopeze violenţa cu arme de foc", a spus în faţa presei primarul democrat al capitalei americane, Muriel Bowser. "Accesul facil la arme de foc trebuie să înceteze", a adăugat ea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.