În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri la New Delhi, prim-ministrul britanic Boris Johnson împreună cu omologul său indian, Narendra Modi, au anunțat că Marea Britanie și India au încheiat un acord de apărare și securitate.

Pact de apărare și securitate între India și Marea Britanie

Noul acord dintre cele două state este un angajament pentru mai multe decenii, care se referă la securitate și apărare, potrivit spuselor lui Boris Johnson. Britanicul a salutat relația dintre cele țări și este încrezut că nu a dat greș cu acest pas important.

„Ameninţările de coerciţie autocratică au crescut şi mai mult, este deci vital să aprofundăm cooperarea”, a continuat el.

India și Anglia, ambele state sunt interesate de menținerea regiunii indo-pacifică deschisă şi liberă.

India împreună cu SUA, Japonia şi Australia face parte din grupul „Quad” - Quadrilateral Security Dialogue, o alianță de state care a fost formată pentru a se apăra contra ascensiunii tot mai pronunţate a Chinei.

Totodată, India are un trecut destul de apropiat cu Kremlinul, fiind cel mai mare furnizor militar al Rusiei. În urma invaziei forțelor armate ruse în Ucraina. India a refuzat să critice deschis acțiunile Moscovei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.