Alte nouă trupuri de civili au fost descoperite miercuri la Borodianka, lângă Kiev. Unele dintre ele prezentau „semne de tortură”, a informat poliția capitalei ucrainene în noaptea de miercuri spre joi. Autoritățile din țara atacată susțin că suburbia Kievului a fost scena unor masacre de civili în martie, când armata rusă a ocupat orașul.

Trupurile a nouă civili au fost găsite la Borodianka, lângă Kiev, unele cu „semne de tortură”

De la retragerea armatei ruse, în urmă cu trei săptămâni, din regiunea Kievului, sute de corpuri de civili au fost descoperite de autorităţile ucrainene, care denunţă împreună cu Occidentul „crime de război" comise de soldaţii ruşi care au ocupat zona. Rusia respinge această acuzație.

Publicatia electronica Ukrainska pravda noteaza ca cele noua corpuri au fost descoperite în doua gropi comune. „Într-o groapă am găsit cadavrele a doi bărbaţi de aproximativ 35 de ani, iar alături de acestea corpul unei adolescente de 15 ani", a precizat Nebitov.

„Într-o alta, forţele de ordine au descoperit corpurile a şase persoane: patru bărbaţi şi două femei", dintre care patru victime "au putut fi identificate ca locuitori ai oraşului", celelalte două sunt în proces de identificare, a spus el.

„Militarii ruşi au ucis cu bună ştiinţă civilii care nu le-au opus niciun fel de rezistenţă", a denunţă şeful poliţiei citat, precizând că trupurile descoperite au fost "transportate la morgile din regiunea Kievului pentru expertiza" medico-legală.

„Aceste persoane au fost ucise de ocupanţi (ruşi), iar unele dintre victime prezintă semne de tortură”, a denunţat pe Facebook şeful poliţiei locale, Andrii Nebitov.

Medici legişti şi anchetatori au inspectat cele două gropi comune, susține Nebitov. „Poliţia din regiunea Kievului continuă să investigheze" uciderea de civili imputată forţelor ruse de către partea ucraineană, a mai adăugat el.

Olaf Scholz: Putin poartă responsabilitatea crimelor de război în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin poartă responsabilitatea „crimelor de război” în Ucraina. „Invazia rusă a Ucrainei este o ruptură răsunătoare cu dreptul internaţional" şi mii de civili au murit în "crime de război pentru care preşedintele rus poartă responsabilitatea", a estimat cancelarul în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, la finalul unei videoconferinţe cu preşedintele american Joe Biden şi mai mulţi omologi europeni.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

"Resimţim o imensă durere pentru victime şi de asemenea o mare furie faţă de preşedintele rus şi acest război iraţional", a adăugat el.

Oficialul a marcat că este datorita lor „să împiedice o extindere a războiului la alte țări” și a reamintim că NATO „nu va interveni direct în război.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.