Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii intenţionează să sărbătorească împlinirea a 96 de ani la domeniul din Norfolk, unde de-a lungul timpului a avut reuniuni de familie alături de răposatul ei soţ, ducele de Edinburgh, relatează miercuri dpa.

Regina Elisabeta a II-a intenționează să sărbătorească împlinirea a 96 de ani la domeniul din Norfolk

Se aşteaptă ca monarhul să se deplaseze cu elicopterul de la Castelul Windsor la casa din Sandringham după o vacanţă de Paşte plină de evenimente în care a fost vizitată de Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex.

Harry a spus că bunica lui era „în formă excelentă'' când s-au întâlnit înainte ca el şi soţia sa Meghan să călătorească în Olanda pentru Jocurile Invictus. Într-un interviu pentru NBC, el a insistat că doreşte să se asigure că este ''protejată'' şi că are ''oamenii potriviţi în jurul ei'', dar nu a precizat dacă s-a referit la consilieri de palat sau la familia regală.

Regina s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni şi şi-a anulat apariţiile la o serie de evenimente importante, dar a participat la slujba de pomenire a prinţului consort Filip şi a continuat îndatoririle ei de stat şi de găzduire a evenimentelor virtuale. Regina Elisabeta a II-a va sărbători joi împlinirea a 96 de ani şi probabil că va fi vizitată de familie şi prieteni în zilele următoare.

Monarhul ar putea rămâne la cabana ducelui de Edinburgh Wood Farm în timp ce se află la Sandringham, o proprietate despre care a spus că soţul ei a iubit-o pentru că „marea este atât de aproape''. Regina a vorbit despre proprietate când a găzduit un rar eveniment public la Sandringham pe 5 februarie, în ajunul Jubileului său de platină.

Teresa Thompson, 70 de ani, fostă menajeră la Wood Farm, a declarat după ce a vorbit cu regina în acea zi: „Toată familia regală iubeşte Wood Farm, pentru că este un loc izolat, mic, intim. Nu sunt foarte mulţi oficiali şi personalul este redus doar la cei apropiaţi. Şi se pot relaxa literalmente în casa familiei, este minunat şi am petrecut 22 de ani minunaţi acolo, a fost cea mai bună perioadă din viaţa mea, fără îndoială'', a afirmat ea. AGERPRES.

Citeste si:
Selly împlinește astăzi 22 de ani! Cum își petrecea ziua de naștere...
Selly împlinește astăzi 22 de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.