Premierul britanic Boris Johnson spune că Ucraina este într-o poziție extrem de dificilă în ceea ce privește negocierile cu Rusia, deoarece Vladimir Putin este lipsit de bună-credință și vrea să negocieze doar de pe o poziție de forță.

Boris Johnson a comparat încercările de negociere cu Rusia ”cu un crocodil care „ți-a prins piciorul între fălcile sale”.

„Este foarte greu de văzut cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin acum, având în vedere lipsa lui evidentă de bună-credință. Strategia lui, care este evidentă, este să încerce să înghită și să captureze cât mai mult din Ucraina și să poată să aibă un fel de negociere dintr-o poziție de forță.

Cum poți negocia cu un crocodil când ți-a prins piciorul între fălcile sale? Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a spus Boris Johnson, citat de Reuters, potrivit digi24.ro.

Boris Johnson: ”Vorbesc mult cu președintele Ucrainei”

Premierul britanic spune că președintele Volodimir Zelenski dorește să împingă înapoi trupele ruse din estul Ucrainei, dar că forțele sale nu vor recuceri Crimeea, pe care Rusia a capturat-o în urmă cu opt ani.

„Părerea președintelui Ucrainei – dacă l-am înțeles bine, vorbesc mult cu el – este că își dorește neapărat ca trupele ruse să fie expulzate din actualele poziții de la Donețk și Luhansk. Aceasta este o poziție destul de maximalistă, dar în ceea ce privește Crimeea nu sunt atât de maximaliști”, a precizat Boris Johnson.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.