Andrey Stavnitser, CEO-ul companiei ucrainene de IT TransInvestService, a cerut armatei țării sale să-i bombardeze casa, după ce a văzut că a fost capturat și ocupat de trupele ruse.

Milionarul, care a fugit în Polonia după ce Rusia a invadat Ucraina, a văzut pe o cameră de securitate, pe 5 martie, că soldații ruși se deplasează pe proprietatea lui de lângă Irpin.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar a existat o mică cameră web pentru amatori pe care nu au văzut-o”, a spus el, la emisiunea „Good Morning Britain” de la ITV, precizând că personalul său a fost capturat, dezbrăcat, interogat și trimis în pădure.

”Au fost 12 vehicule militare pe teritoriul meu, inclusiv lansatoare de rachete și grenade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”, a mai spus el.

Andrey Stavnitser: Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige

După ce a văzut cum rușii îi invadează casa, milionarul a sunat forțele ucrainene și le-a dat permisiunea să îi distrugă proprietatea. El spune că locuința era nouă și că a investit mulți bani în ea, dar nu îi mai pasă.

„Din fericire, au fost distruși de armata ucraineană”, a spus el, potrivit Business Insider.

"A fost o decizie clară pentru mine. Nu poți face multe pentru a ajuta armata și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut. Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige", a spus el pentru „GMB”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.