Italia și-a transferat din nou ambasada din Ucraina la Kiev și va începe să funcționeze începând de luni seara, a anunțat Guvernul de la Roma.

Ambasada Italiei în Ucraina revine la Kiev

Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Italiei.

„Ambasadorul Italiei a revenit la Kiev de la Lviv, iar Ambasada va deveni deplin operaţională începând de luni seară", a anunţat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio.

Ambasadorul Italiei în Ucraina a afirmat că își vor continua activitatea la Kiev, de acum și mai sârguincios, fiind alături și empatizând cu poporul ucrainean.

„Redeschiderea Ambasadei noastre la Kiev reprezintă un moment emoţionant şi un semnal de speranţă, la peste 50 de zile de la începerea conflictului din Ucraina. Aşa cum a evidenţiat ministrul de Externe, este vorba despre un gest simbolic şi apreciat foarte mult. Ne simţim mai aproape de Guvernul şi de poporul ucrainean şi vom continua să le oferim asistenţă, chiar mai bine, cetăţenilor italieni", a declarat ambasadorul Italiei în Ucraina, Pier Francesco Zazo.

Mai multe ambasade și-au transferat personalul în Lviv

În ultima perioadă, de la declanșarea războiului din Ucraina, Italia a evacuat peste 1.860 de cetăţeni italieni cu ajutorul sediului ambasadei, care era mutat în Lviv.

Franţa a anunţat cu doar câteva zile în urmă că echipa ambasadei din Ucraina s-a reîntors la Kiev pentru a-și continua activitatea.

Mai multe țări din Europa au decis să își transfere personalul diplomatic în Lviv după ce în data de 24 februarie, forțele armate ruse au început invazia în Ucraina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.