Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut recent preşedintelui american Joe Biden ca SUA să desemneze Rusia „stat sponsor al terorismului", a relatat vineri Washington Post.

Volodimir Zelenski, nouă cerere către Joe Biden: să desemneze Rusia „stat sponsor al terorismului”

Șeful de stat american nu s-a angajat la nimic specific în timpul acelei convorbiri, a menționat cotidianul american, care a citat persoane informate. Conform Departamentului de Stat al SUA, Washingtonul consideră drept „stat sponsor al terorismului” o țară care „a oferit susținere în mode repetat actelor de terorism internațional”. Acum, în această categorie se află patru țări: Coreea de Nord, Cuba, Iran și Siria.

Biden l-a acuzat pe Putin de comiterea unui genocid în Ucraina

Preşedintele Joe Biden a confirmat marţi faptul că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina, la câteva ore după ce a folosit acest cuvânt pentru prima dată pentru a descrie situaţia din ţara invadată de forţele ruse.

„Da, l-am numit genocid", a răspuns preşedintele american jurnaliştilor în timpul unei vizite în statul Iowa. Până acum, administraţia americană nu a pronunţat acest cuvânt, folosit deja de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean", a adăugat el.

Joe Biden a spus că, dacă „la nivel internaţional, avocaţii" vor decide cu privire la calificarea de genocid,"în ce mă priveşte, arată ca şi cum ar fi". Afirmând că „se înmulţesc dovezile" cu privire la „lucrurile oribile pe care ruşii le-au făcut în Ucraina", preşedintele Biden a estimat că lumea „va descoperi şi mai multe despre devastare".

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.