Grecia a anunţat că ridică restricţiile anti-COVID pe întreaga perioadă turistică estivală, însă se va lua în considerare reintroducerea lor din septembrie.

Fără restricții pe timp de vară în Grecia

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 a scăzut, merți înregistrându-se 15.000 de cazuri noi şi 64 de decese, dintr-o populaţie totală de 11 milioane. La nivel național, în jur de 72% din greci sunt complet vaccinați.

În Grecia, sezonul turistic estival începe după Paştele Ortodox. În acest an, această sărbătoare va fi celebrată în data de 24 aprilie. Grecia preconizează ca anul 2022 să fie unul de succes pentru ei și plin de turiști pentru a recupera ultimele două veri în care restricțiile i-au obligat să limiteze domeniul turismului.

Ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că această decizie a fost luată în raport cu datele epidemiologice din ultima perioadă, dar şi sugestiile experţilor.

La ce restricții se va renunța în această vară

Grecia a decia ca începând din 1 mai până la 31 august să nu mai fie necesară prezentarea certificatelor de vaccinare sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţiile închise sau deschise, precum restaurante, cafenele, baruri. Totodată, autorităţile se gândesc să renunțe și la prezentarea certificatului verde pentru intrarea în țară.

De la 1 iunie, purtarea măştilor în spaţiile închise nu va mai fi obligatorie, iar elevii se vor întoarce la școală după vacanţa de Paşte fără a fi nevoie să facă teste anti-COVID regulat.

Toate restricțiile vor fi revizuite în luna septembrie, în funcție de situația epidemiologică din țară. Grecia este una dintre cele mai îndrăgite și vestite destinaţii turistice din sudul Europei. În anul 2019, țara a fost vizitată de peste 33 de milioane de vizitatori, marea majoritate fiind din Marea Britanie şi Germania. Domeniul turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia țării.

Citeste si:
Gata cu restricțiile COVID în Italia! De când intră în vigoare...
Gata cu restricțiile COVID-19...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.