Liderii țărilor baltice şi președintele Poloniei merg la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei merg la Kiev

Delegaţia oficială a președinților este formată din preşedintele polonez Andrzej Duda, preşedintele lituanian Gitanas Nausėda, preşedintele leton Egils Levits şi preşedintele eston Alar Karis.

„Preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei în drum spre Kiev pentru a arăta sprijin Ucrainei şi preşedintelui Zelenski”, a transmis pe contul de Twitter consilierul preşedintelui polonez Andrzej Duda, Jakub Kumoch.

Despre ce vor discuta cei 5 președinți

În candrul întâlnirii liderilor celor 5 țări se va discuta despre acordarea de ajutor civililor şi soldaților ucraineni şi investigarea presupuselor crime de război, conform biroului prezidenţial al Estoniei.

Preşedintele Karis se va întoarce în Estonia joi, a anunţat biroul său prezidenţial într-un comunicat. Vizita celor 4 vine la doar câteva zile după ce premierul britanic Boris Johnson a efectuat o vizită la Kiev și s-a întâlnit cu Zelenski.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.