Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul-port Mariupol. El le-a cerut si celorlalți soldați rămași în orașul asediat să se predea.

Kadîrov a declarat, pe pagina sa de Telegram, că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul-port Mariupol, aflat sub asediu. Miercuri dimineața, rușii continuau să atace uzina metalurgică Azovstal şi portul, scrie Adevărul.

Imagini cu pușcași marini care se predau, difuzate de televiziunea rusă

Marţi, televiziunea rusă a difuzat imagini cu ceea ce se presupune că erau puşcaşi marini care se predau la uzina siderurgică Illich Iron and Steel Works din Mariupol, mulţi dintre ei fiind răniţi.

”În cadrul Azovstal, în acest moment există aproximativ 200 de răniţi care nu pot primi nicio asistenţă medicală. Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi, ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistenţe inutile şi să se întoarcă acasă la familiile lor”, a spus liderul cecen.

Într-o altă postare de pe Telegram, publicată luni, liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că o ofensivă a forțelor rusești nu va avea loc doar asupra portului asediat Mariupol, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene.

„Va avea loc o ofensivă … nu numai asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate. Lugansk și Donețk – le vom elibera complet, în primul rând … și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe”, spus el,



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.