Ministerul Apărării britanic a informat marți, pe Twitter, într-un buletin regulat, că luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni. De asemenea, autoritățile din Regatul Unit au transmis și că armata rusă continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfășura în susținerea operațiunilor din estul țării atacate.

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, a informat Ministerul Apărării britanic

Atacurile ruse rămân concentrate asupra pozițiilor ucrainene de lângă Donețk și Lugansk, cu lupte care continuă în proximitatea orașelor Herson și Nikolaev (Mikolaiv) și o nouă ofensivă asupra orașului Kramatorsk.

Serviciile de informații militare britanice au transmis că forțele moscovite continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfășura în susținerea operațiunilor din estul Ucrainei.

Ministrul forțelor armate James Heappey a declarat marți că toate operațiunile vor fi pe masă pentru un răspuns la orice utilizare de arme chimice de către Rusia în Ucraina.

Marea Britanie verifică informațiile despre un atac chimic la Mariupol

Marea Britanie încearcă să verifice informaţii despre eventuala utilizare a armelor chimice în Ucraina de către forţele ruse la Mariupol, un oraş-port strategic aflat sub asediu de mai bine de o lună, a anunţat luni şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss.

„Informaţii indică faptul că forţele ruse ar fi folosit agenţi chimici într-un atac asupra populaţiei din Mariupol. Lucrăm de urgenţă cu partenerii noştri pentru a verifica informaţiile", a declarat Liz Truss pe contul său de Twitter.

Orice utilizare a acestui tip de arme „ar constitui o escaladare bruscă în acest conflict şi îi vom cere socoteală (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi regimului său”, a completat oficialul.

Parlamentarul ucrainean Ivanna Klimpuş a precizat la rândul său că Rusia a folosit o „substanţă necunoscută” la Mariupol unde mai multe persoane suferă de insuficienţă respiratorie, potrivit acesteia. „Foarte probabil arme chimice”, a adăugat ea pe Twitter.

Citeste si:
Schimbările pe care le va cunoaște Regatul Unit după moartea...
Schimbările pe care le va...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.