Poliția spaniolă a confiscat una dintre cele mai mari cantități de animale împăiate din Europa. Autoritățile le-au descoperit în cadrul unei anchete privind un posibil caz de contrabandă a unui depozit uriaș din Valencia care conținea astfel de specimene.

Spania: Poliția confiscă una dintre cele mai mari cantități de animale împăiate din Europa, în cadrul unei anchete

Garda Civilă a descoperit miercuri peste 1.000 de specimene într-un depozit industrial de 50.000 de metri pătrați din Betera, Valencia. Cantitatea de animale împăiate include mai bine de 400 de specii protejate, chiar și unele care sunt dispărute în sălbăticie, cum ar fi antilopa Oryx dammah, ori în pericol de dispariție, precum tigrul bengalez. Printre animalele împăiate găsite de autorități se numără lei, leoparzi, gheparzi și râși.

Proprietarul depozitului este cercetat pentru contrabandă şi infracţiuni împotriva florei şi faunei, a indicat poliţia. Bărbatul nu a fost arestat. Anchetatorii estimează că animalele împăiate valorează 29 milioane de euro.

Descoperirea face parte dintr-o anchetă condusă de Serviciul pentru Protecţia Naturii din Valencia, iniţiată în luna noiembrie a anului 2021, după ce agenţii au aflat despre existenţa unei posibile colecţii private în Betera.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.