Marea Britanie le-a sancţionat vineri pe Katerina Tihonova şi Maria Voronţova, fiicele preşedintelui rus Vladimir Putin, şi pe fiica ministrului de externe Serghei Lavrov, declarând că vrea să atace 'stilul de viaţă luxos al cercului apropiat Kremlinului', transmite AFP.

Fiicele lui Vladimir Putin și fiica lui Serghei Lavrov, sancționate de Marea Britanie, după exemplul SUA și Bruselles

Londra urmează astfel exemplul Washingtonului şi Bruxellesului vizându-le prin sancţiuni pe Katerina Tihonova şi Maria Voronţova, fiicele lui Putin cu fosta sa soţie Liudmila. Ele vor avea de acum înainte interdicţie de intrare în Marea Britanie, unde orice eventuale active le vor fi îngheţate. Aceleaşi măsuri au fost luate şi împotriva Ekaterinei Vinokurova, fiica lui Lavrov, a cărui presupusă amantă, Polina Kovaleva, era deja sancţionată.

Potrivit şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, sancţiunile impuse până acum Rusiei îi vor provoca acesteia o criză economică fără precedent de la destrămarea URSS, dar sunt necesare şi altele.

'Prin intermediul G7, lucrăm cu partenerii noştri pentru a pune capăt consumului de energie din Rusia şi a da astfel o lovitură capacităţii lui Putin de a-şi finanţa invazia ilegală şi nejustificată în Ucraina', a afirmat ea într-un comunicat.

Londra, care a anunţat că vrea să pună capăt în acest an importurilor de petrol şi cărbune din Rusia şi ulterior şi celui de gaz, pledează pe lângă europeni să-şi reducă mai mult dependenţa energetică de Moscova. Subiectul va fi abordat vineri de premierul Boris Johnson cu cancelarul german Olaf Scholz, pe care îl va primi în Downing Street.

Potrivit site-ului Kremlinului, Maria s-a născut în 1985, înainte de mutarea familiei la Dresda, în fosta Germanie de Est, unde Vladimir Putin a fost trimis ca ofiţer KGB. A doua sa fiică, Katerina, s-a născut anul următor în acest oraş german.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Prin câteva rare remarci făcute de-a lungul anilor, preşedintele rus a dezvăluit că fiicele sale au absolvit studiile superioare în Rusia, vorbesc mai multe limbi europene şi trăiesc în Rusia. Dincolo de aceste informaţii sumare, Kremlinul a păstrat viaţa de familie a lui Vladimir Putin în mod hotărât în afara sferei publice.

Conform unor media din Rusia, Maria Voronţova este endocrinolog şi lucrează într-un mare centru de cercetări medicale axat pe tratamente împotriva cancerului şi care deţine legături cu statul rus.

Aceleaşi surse au identificat-o pe Katerina Tihonova drept o matematiciană care conduce o fundaţie ştiinţifică şi tehnologică afiliată principalei universităţi de stat din Rusia. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.