Fiecare zi dezvăluie tot mai multe atrocități comise de armata rusă în orașul ucrainean Bucea. Trupuri arse, aruncate în stradă, oameni evecutați în propriile case, violuri și cruzimi de neimaginat. Cel care a coordonat teroarea asupra civililor din împrejurimile Kievului este locotenentul Azatbek Omurbekov. Numit de presa internațională „măcelarul din Bucea” și medaliat de Ministerul Apărării, colonelul a primit binecuvântarea Bisericii Ruse înainte de a pleca la război. Președintele Volodimir Zelenski cere un tribunal pe modelul celui de la Nuremberg care să pedepsească vinovații, iar Moscova acuză în continuare Kievul că înscenează totul, cu ajutorul Statelor Unite ale Americii.

„Măcelarul din Bucea” a fost binecuvântat de Biserica Rusă înainte să plece la război în Ucraina

Contul de Twitter Anonymous Operation, al hackerilor Anonymous, care poartă un război informatic cu Rusia din momentul în care a invadat Ucraina, a publicat fotografia și numele colonelului supranumit „măcelarul din Bucea”.

„Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucea”, este textul care însoțește imaginea publicată de Anonymous.

Numele lui Asanbekovici apare și într-o declarație a consilierului prezidențial ucrainean Alexei Arestovici, care a susținut că unitatea militară pe care o comandă colonelul rus a fost staționată la Bucea, în nord-estul Kievului. Oficialii ucraineni au promis că îi vor vâna pe „măcelar” și pe soldații săi, după ce sute de civili au fost omorâți în oraș de forțele moscovite.

Ororile din Bucea

Bucea, oraș din suburbiile Kievului, a intrat sub ocupația armatei ruse la începutul lunii martie și a fost eliberat în data de 1 aprilie. O zi mai târziu, 2 aprilie, pe o singură stradă din oraș au fost descoperite cel puțin 20 de cadavre ale civililor, iar un jurnalist ucrainean a declarat că, în retragere, rușii au ucis toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Mulți dintre cei executați aveau mâinile legate la spate.

Comunitatea internațională a condamnat masacrul de la Bucea și a cerut pedepsirea autorilor crimelor, de „o brutalitate fără precedent în ultimele decenii”, iar liderul de la Kiev, care a ajuns luni la Bucea, a acuzat Rusia de comiterea unui genocid.

„Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea, la fel de dură”, a spus președintele ucrainean.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești, vor să treacă de orașul Mikolaiv ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa, e un pas până în Moldova”, a spus Zelinski în fața românilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.