Autorităţile ucrainene nici nu au confirmat şi nici nu au negat vineri o presupusă implicare a lor într-un atac asupra unui depozit de combustibil în oraşul Belgorod din Rusia, relatează Reuters.

Ministerul Apărării de la Kiev a refuzat să comenteze direct acuzaţiile Rusiei conform cărora forţele ucrainene au atacat depozitul, dar a spus că Ucraina desfăşoară o operaţiune defensivă şi nu poate fi făcută responsabilă pentru "fiecare catastrofă de pe teritoriul Rusiei".

"Ucraina desfăşoară în prezent o operaţiune defensivă împotriva agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei, iar asta nu înseamnă că Ucraina este responsabilă pentru fiecare catastrofă de pe teritoriul Rusiei. Nici nu confirm şi nici nu neg aceste acuzaţii", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzianik.

La rândul său, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat tot vineri, în timpul unui briefing în Polonia, că nu poate confirma sau nega o presupusă implicare a Ucrainei în atac, pentru că nu este la curent cu toate informaţiile militare.

El a mai spus că Ucraina aşteaptă răspunsul oficial al Rusiei la propunerile Kievului făcute la negocierile de pace din Turcia şi că puterile străine nu împing Ucraina să facă un compromis în negocieri.

Kremlinul a transmis vineri că ceea ce consideră a fi un atac al elicopterelor ucrainene asupra unui depozit de carburanţi de pe teritoriul rus nu creează condiţii propice pentru continuarea tratativelor de pace cu Ucraina.

Rusia a acuzat vineri Kievul de atacarea unui depozit de carburanţi din oraşul rus Belgorod, situat la 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că două elicoptere militare ucrainene au atacat un depozit de combustibil din oraş după ce trecuseră frontiera la altitudine joasă.

Belgorod se află la circa 80 de kilometri nord de Harkov, al doilea oraş ucrainean, ce rezistă ofensivei forţelor ruse încă de la începutul invaziei lansate de Moscova, la 24 februarie. AGERPRES.

Citeste si:
ISW: Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. Care va fi...
ISW: Iarna nu va opri...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.