Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat joi că situația din sudul Ucrainei și din regiunea Donbas rămâne dificilă. El a reiterat că Rusia își consolidează prezența militară în apropierea orașului asediat Mariupol.

Volodimir Zelenski a spus că situația din sudul Ucrainei și în Donbas rămâne dificilă

„Vor urma lupte. Va trebui să străbatem în continuare o cale foarte dificilă pentru a obţine tot ce ne dorim”, a declarat preşedintele Ucrainei într-o înregistrare video noaptea târziu.

Pentagonul mizează pe un conflict „prelungit”

Reorientarea efortului de război rus asupra Donbas, în estul Ucrainei, unde forțele ruse se vor confrunta cu o armată ucraineană întărită, lasă să se întrevadă un conflict „prelungit”, a transmis joi un înalt responsabil al Pentagonului.

Armata rusă s-a retras de la Cernobîl și a „abandonat” aeroportul militar de la Gostomel, dar „noi continuăm să credem că este o repoziționare”, a declarat presei acest responsabil.

„Nu avem absolut niciun indiciu că aceşti soldaţi s-au întors acasă, că au fost excluşi definitiv din lupte", a adăugat el.

„Ceea ce continuăm să credem este că aceste forţe vor fi reechipate şi retrimise în Ucraina (...) pentru a continua lupta în conformitate cu ceea ce noi credem că este obiectivul lor, respectiv Estul”, în special regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, în Donbas, a spus responsabilul citat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.