Președintele rus Vladimir Putin este prost informat despre desfășurarea războiului în Ucraina, dat fiind că anturajul său se teme să îi dezvăluie pierderile militare și economice suferite de Rusia, a declarat un înalt responsabil american.

Vladimir Putin, prost informat de anturajul său, potrivit serviciilor secrete americane

„Putin nu ştia nici măcar că armata sa recruta şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care îi parvin preşedintelui rus", a indicat acest responsabil sub rezerva anonimatului, asigurând că se bazează în aceste afirmaţii pe informaţii americane declasificate.

„După părerea noastră, Putin este indus în eroare de consilierii săi asupra slabelor performanţe ale armatei ruse şi asupra severităţii impactului sancţiunilor asupra economiei ruse, pentru că cei mai înalţi consilieri ai săi se tem să-i spună adevărul", potrivit aceluiaşi oficial.

Specialistul american asigură că există „de acum o tensiune constantă între Putin și Ministerul Apărării”. „Avem informaţii potrivit cărora (Vladimir) Putin a avut impresia că a fost indus în eroare de armata rusă", ceea ce l-a determinat să nu mai aibă încredere în comandamentul militar, a declarat el.

Context

Armata rusă și-a încheiat prima etapă a operațiunii sale, după ce a bombardat miercuri suburbiile Kievului și orașului Cernigov, din nordul Ucrainei. Aceasta a fost a doua zi după promisiunea unei reduceri drastice a operațiunilor sale militare în aceste regiuni.

Analiști militari au estimat că Rusia și-a schimbat modul de a-și prezenta obiectivele de război cu scopul de a-i permite președintelui rus să-și salveze orgoliul datorită unei victorii de fațadă, în pofida înfrângerilor suferite de armata rusă în cursul acestei campanii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2022 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.