Trupele ucrainene au lansat cu succes contraatacuri în jurul orașului Harkov din estul țării, a susținut șeful militar regional, potrivit DPA. Oleg Sinegubov a spus pe Telegram că trupele ruse au fost respinse duminică din mai multe localităţi.

Forțele ucrainene anunță succese lângă Harkov. Acuzații de tactici inumane către Rusia

„Îi conducem pe ocupanţi înapoi în direcţia graniţei (ruse)”, a spus el.

Oficialul a declarat că o clădire rezidențială a fost lovită în timpul atacurilor aeriene ruse asupra satului Oskil din regiunea Izium și patru membri ai unei familii au fost uciși. Informația nu a putut fi verificată independent. Atacurile aeriene rusești au vizat mai multe orașe din Ucraina duminică seară, se arată în presa ucraineană.

Kiev, Luzk și Harkov s-au numărat printre cele despre care se afirmă că au fost zguduite de mai multe explozii puternice. Un depozit de combustibil din Luzk, oraș situat în nord-vestul Ucrainei, a fost lovit duminică seară, iar alarmele de raid aerian au sunat mai devreme în cursul zilei de duminică în toate regiunile.

Conducerea ucraineană a acuzat armata rusă de „tactici inumane”, precum „blocarea parţială sau totală a coridoarelor umanitare, blocarea oraşelor asediate”, a scris duminică seară pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak.

Rusia continuă totodată și „atacuri totale cu rachete” împotriva oraşelor ucrainene, iar oraşul-port Mariupol este lovit de bombardamente de saturaţie, a spus el.

„(Rusia) nu mai are limbă, umanism, civilizaţie”, a scris Podoliak.

„Doar rachete, bombe şi încercări de a şterge (Ucraina) de pe faţa pământului”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.