Teatrul Regional de Dramă Donețk din Mariupol a fost bombardat de ruși pe data de 16 martie. Acesta a fost folosit drept adăpost antiaerian de aproximativ 1300 de ucraineni.

Declarațiile supraviețuitorilor

Din nefericire, trupele armate ruse nu au ratat nici acel loc, iar supraviețuitorii au făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare despre ceea ce au văzut și simțit în acele momente în care au crezut că își vor pierde viața. Imaginile au cutremurat o lume întreagă, dar cel mai bine au descris coșmarul pe care l-au trăit cei care au scăpat dintre dărâmături.

Una dintre supraviețuitoare are doar 27 de ani și se numește Mariia Rodionova. Aceasta este profesoară și se adăpostea în teatrul din Mariupol alături de cei doi câini ai săi. În dimineața bombardamentului, femeia a apucat doar să își mai hrănească animalele de companie, iar mai apoi totul a fost distrus în jurul ei. Ea a povestit că după ce a avut loc bubuitura nu mai auzea nimic și a crezut că i s-a spart timpanul, iar în acel moment un bărbat a protejat-o cu propriul lui corp.

“Am spus ‘Stai, nu-l atinge! Îmi voi aduce trusa de prim-ajutor și vă voi ajuta pe amândoi' Timp de două ore, n-am putut face nimic. Am rămas acolo. Am fost în stare de șoc”, a povetit femeia, pentru BBC.

Vladyslav, un lăcătuș în vârstă de 27 de ani, se afla aproape de intrarea principală când a avut loc explozia.

“O mamă încerca să-și găsească copiii sub dărâmături. Un copil de cinci ani țipa: ‘Nu vreau să mor’. A fost sfâșietor. Se întâmplau lucruri teribile”, a povestit bărbatul, potrivit aceleiași surse.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.