Ucraina a cerut Uniunii Europene să îşi închidă frontierele cu Rusia, țara care a invadat-o în urmă cu o lună, şi Belarus, țara care este alături de Rusia.

Kievul cere blocarea granițelor UE cu Rusia și Belarus

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a anunţat pe canalul de Telegram că vine cu o solicitare către UE pentru a bloca complet legăturile terestre şi maritime cu Rusia şi Belarus. Oficialul susține că această măsură este absolut necesară pentru a opri furnizarea materialelor către Rusia, care ar putea fi folosite în scopuri militare.

Ministerul a mai spus că a trimis o cerere oficială către Comisia Europeană în care cere ca UE să blocheze transportul de bunuri și persoane spre și dintre Rusia și Belarus prin teritoriul UE şi prin frontierele sale.

Dacă UE ar recurge la închiderea frontierelor, acest lucru ar duce la o înăsprire drastică a sancţiunilor care au fost deja aprobate de către Occident de la începutul atacului armat rusesc contra Ucrainei. Totodată, măsura ar duce la sporirea presiunii economice asupra Moscovei și a Minskului, deoarece companiile rusești găsesc mijloace pentru a scăpa de o mulțime din sancţiunile economice impuse de UE.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.