Premierul ungar Viktor Orban a declarat că „pe masa NATO” se află „propuneri periculoase” cu privire la Ucraina, a transmis agenția MTI. Ce a declarat prim-ministrul Ungariei în legătură cu livrările energetice din Rusia? 

„NATO are pe masă propuneri periculoase” cu privire la Ucraina, susține premierul ungar Viktor Orban

„Pe masa NATO se află propuneri periculoase”, a declarat Viktor Orban după o discuţie de luni cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel. El a menționat că anumite state membre au vehiculat din nou ideea impunerii unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei.

„Săptămâna trecută nu a fost deloc ușoară, dar săptămâna aceasta va fi și mai dificilă”, a spus Orban referindu-se la summiturile NATO și UE.

„NATO este o alianţă de apărare. Suntem capabili să ne protejăm reciproc - de fapt, este datoria noastră să o facem - , dar nu este misiunea NATO să se implice într-o operaţiune militară în afara teritoriului său”, a completat oficialul ungar.

„Poziția Ungariei este clară: nu vrem să trimitem soldați sau arme dincolo de teritoriul NATO”, a mai spus el.

În ceea ce privește livrările energetice din Rusia, Viktor Orban a afirmat că problema „a fost rezolvată acum zece zile - cel puțin pentru o perioadă de zece zile”, când Ungaria a susținut că nu vrea ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie extinse la importurile de petrol și gaze întrucât aceasta ar însemna „o povară disproporționată și aproape insuportabilă asupra Ungariei și a altor țări din UE”.

„Ne-ar afecta pe noi mai mult decât ar afecta Rusia, ţinta sancţiunilor”, a explicat Viktor Orban, precizând că Ungaria se va alătura cu siguranţă altor state în a se opune sancţiunilor împotriva importurilor energetice din Rusia.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.