Ministerul rus al Apărării a anunțat luni că peste 80 de ucraineni au murit într-un atac asupra unei baze de instrucție în nord-vestul Ucrainei și alți 60 ar fi luați prizonieri. 

Rusia susține că 80 de ucraineni au murit într-un atac și alți 60 ar fi fost luați prizonieri

Atacul cu rachetă a lovit un sit din Nova Liubomirka, în provincia Rivne, a precizat DPA. Într-un incident separat, un grup de peste 60 de militari ucraineni s-au predat şi au fost luaţi prizonieri când o bază a armatei ucrainene din suburbiile Kievului a fost cucerită, a menţionat Ministerul Apărării de la Moscova.

Niciuna dintre cele două informaţii nu a putut fi confirmată independent, menţionează sursa citată.

Ucraina: Următoarea „țintă logică” a Rusiei e Odesa

Oraşul-port Odesa, din sudul Ucrainei, este următoarea „ţintă logică” a trupelor ruse, după Mariupol, este de părere un fost înalt responsabil din cadrul Comandamentului forţelor comune din Regatul Unit, Richard Barrons, transmite luni EFE.

„Când ruşii vor simţi că au încheiat cu succes această bătălie, creând coridorul terestru dintre Rusia şi Crimeea (peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 - n.r.), vor vedea aceasta ca pe un mare succes strategic”, a afirmat fostul responsabil militar britanic.

Barrons consideră că după aceea trupele ruse „se vor îndrepta spre Odesa pentru că din punct de vedere logic acesta ar fi următorul lor obiectiv în sudul (Ucrainei) şi se pare că sunt mai multe nave în Marea Neagră care se îndreaptă în acea direcţie”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.