Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a folosit cu o zi în urmă rachete hipersonice „Kinjal” pentru a distruge un depozit subteran de arme și muniții aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce reprezintă o premieră, potrivit agenţiei de presă oficiale RIA Novosti. Acest tip de rachetă, cu manevrabilitate ridicată, sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, conform Moscovei. 

 

Rusia spune că a folosit rachete hipersonice „Kinjal” în Ucraina, în premieră

„La 18 martie, complexul aeronautic „Kinjal” cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Foto: Military TV/youtube.com

Atacul Rusiei de vineri

În total, vineri seară, Rusia a efectuat tiruri asupra a 69 de instalații militare din Ucraina, între care 12 depozite militare și 43 de locuri de parcare pentru vehicule militare. În plus, grupurile antiaeriene ale aviației ruse au doborât 12 drone ucrainene, a transmis Konașenkov.

Forțele ruse au lovit vineri pentru prima dată o țină în vestul Ucrainei, unde au distrus o parcare de avioane la o fabrică de reparații din apropierea aeroportului din Lviv.

„Kinjal” și „Zircon”, noi arme „invincibile” dezvoltate de Rusia

Rachetele balistice hipersonice „Kinjal” și rachetele de croazieră „Zircon” aparțin unei familii de noi arme dezvoltate de Rusia, pe care președintele rus Vladimir Putin le descrie drept „invincibile”.

Rusia nu a raportat niciodată până acum folosirea rachetei „Kinjal” în cele două conflicte armate în care este implicată, Ucraina și Siria. Acest tip de rachetă a fost utilizat de mai multe ori la exerciții de la primul test reușit în anul 2018.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Atunci, „Kinjal” (n.r. „pumnal” în limba rusă) și-a atins toate țintele în timpul testelor la o distanță de până la 1.000 de kilometri, a susținut Ministerul rus al Apărării. Cu astfel de rachete sunt echipate avioanele de luptă Mig-31.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.