Serviciul federal de securitate din Rusia a solicitat interzicerea imediată a rețelelor de socializare Facebook și Instagram pe teritoriul țării.

 

FSB cere interzicerea platformelor Facebook și Instagram în Rusia

„Activităţile Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei şi a forţelor sale armate. Cerem interzicerea sa şi obligaţia de a aplica această măsură imediat”, a declarat un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski.

Un procuror a solicitat interzicerea Meta din cauza unor semne evidente de activitate extremistă. Totuși, a fost cerută să se facă o excepție în cazul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, care tot aparţine companiei Meta.

Autoritățile ruse au cerut la 11 martie recunoașterea companiei americane Meta ca fiind o organizaţie extremistă. Acest demers ar fi deschis procedura de interzicere a funcționării acestor platforme sociale pe teritoriul Rusiei. Cererea a venit după ce Meta a permis publicarea și distribuirea mesajelor și imaginilor din Ucraina, acolo unde trupele armate rusești au invadat zeci de orașe, au distrus și au ucis civili ucraineni.

Instagram şi Facebook a fost blocat în Rusia

Potrivit parchetului rus, intenția companiei Meta ar fi de a instiga la ură și crimă față de poporul rus. Potrivit agenţiei de presă din Rusia, TASS, un reprezentant al companiei Meta ar fi declarat luni la tribunal că aceasta şi-ar fi modificat regulamentul pentru a interzice „rusofobia şi apelurile la violenţă”.

Site-urile de socializare Instagram, Facebook și Twitter au fost blocate în Rusia. Acestea nu pot fi accesate dacă nu se utilizează o reţea virtuală privată (VPN). Totodată, Rusia a blocat zeci de site-urile de știri ruse şi din afară, printre care și BBC.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a învinuit compania americană Google şi serviciul său video YouTube că ar fi realizat activităţi „teroriste”.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.