Papa Francisc a făcut o vizită spitalului de pediatrie din Vatican „Bambino Gesu” unde au fost internați mai mulți copii refugiați ucraineni care au fost tratați după ce au reușit să fugă din calea războiului.

Papa Francisc a vizitat copiii ucraineni refugiați într-un spital din Ucraina

În jur de 50 de copii ucraineni au fost aduși la Spitalul Papal, dintre care 19 micuți au fost internați. Papa Francis a mers să îi viziteze pe copiii refugiați și i-a adresat cuvinte de laudă și recunoștință directorului spitalului.

„Vă mulțumesc pentru dăruire, milă și dragoste pentru copiii ucraineni afectați. Sunt alături de voi”.

Șeful Secției de Chirurgie Plastică și Maxilo-facială, dr. Mario Zama, a afirmat că printre acești copii, 4 dintre ei au suferit schimbări care le va marca tot restul vieții. La două fetițe li s-a ambutat brațul, iar alte două au suferit leziuni cranio-faciale grave.

"Există o fetiță care a încercat să plece cu tatăl ei și cu fratele ei mai mic într-o mașină și a fost rănită de gloanțe. Fratele ei mai mic i-a murit în brațe, iar ea însăși a fost rănită la cap. Sunt situații complet de neconceput", a spus doctorul.

Papa Francisc a numit acest război o barbarie

Spitalul a apelat la serviciile unor psihiatri pentru a-i ajuta pe copii să treacă peste aceste traume și să se simtă în siguranță, să nu se blocheze și să ducă la tulburări psihologice grave. Papa Francisc a cerut în repetate rânduri încetarea războiului din Ucraina care a izbucnit în dimineața zilei de 24 februarie. Episcopul Romei a numit această invazie o barbarie, din cauza căreia mor copii, femei și soldați.

"În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru! Cu durere în inimă, mă alătur vocii oamenilor obișnuiți, care pledează pentru încetarea războiului", a spus Papa.

„Există un Dumnezeu, dar numai un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele”, a adăugat Suveranul Pontif.

Citeste si:
Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa...
Vaticanul, implicat într-o...

Totodată, Episcopul Romei a răspuns unei scrisori din partea primarului Kievului, Vitali Klitschko, cu o invitație de a face o vizită în capitala Ucrainei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.