Serviciile secrete ale armatei ucrainene susțin că elitele de la Moscova pun la care înlăturarea de la putere a președintelui rus Vladimir Putin pentru a relua legăturile economice cu Occidentul. Cine ar putea fi succesorul său și cum ar putea fi eliminat liderul de la Kremlin? 

Elita rusă plănuiește înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin, susțin serviciile secrete din Ucraina

„În mediul elitei politice și mediului de afaceri rusesc s-a creat un grup de persoane influente care se opun lui Vladimir Putin. Scopul lor este să-l înlăture pe acesta de la putere cât mai curând posibil și să restabilească legăturile economice cu Occidentul, distruse din cauza sancţiunilor impuse după declanşarea războiului din Ucraina", informează serviciile secrete ucrainene.

Șeful FSB ar fi luat în calcul drept succesor

Șeful FSB, Aleksandr Bortnikov, ar fi luat în calcul drept succesor al lui Vladimir Putin, potrivit serviciului secret ucrainean citat de Kyiv Independent.O parte a elitei politice Rusiei îl consideră drept succesor al lui Putin pe directorul FSB, Oleksandr Bortnikov. Este un semn că Bortnikov a intrat recent pe lista neagră a dictatorului rus. Motivul oficial al prăbușirii șefului FSB ar fi calculele greşite ale serviciului în războiul împotriva Ucrainei", spun ucrainenii.

Cum ar putea fi eliminat președintele rus. Otrăvire, moarte subită sau accident?

„Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni de înlăturare a lui Putin de la putere", informează Ministerul Apărării din Ucraina. Potrivit sursei citate, otrăvirea, apariţia bruscă a unei boli sau orice altă „coincidență" sunt luate în calcul pentru eliminarea liderului rus.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Vladimir Putin și-a concediat întreg personalul de teama de a nu fi otrăvit

Jurnalistul american Craig Copetas a publicat un articol în The Daily Beast în care spune că Vladimir Putin devine din ce în ce mai paranoic și se teme că o persoană din jurul său îl va otrăvi, drept pentru care și-a înlocuit întreg personalul. 1.000 de persoane au fost concediate, luna trecută, de la Kremlin. Ziaristul completează că șeful rus are acum oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o ingera.

„Spălătorese, secretare, bucătari - o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”, susține jurnalistul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.