Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj, prin intermediul căruia a transmis clar că dacă Ucraina ar fi fost membru NATO, acest război nu ar fi început, pentru că Rusia nu ar fi invadat țara, nedorind un conflict direct cu alianța Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Zelenski, un nou interviu

Recent, președintele Ucrainei a oferit un interviu pentru CNN, în care a transmis un mesaj legat de cum ar fi stat lucrurile, dacă și ei ar făcut parte din NATO. Mai mult de atât, Zelenski a tras un semnal de alarmă asupra faptului că oamenii mor zilnic și că dacă ar fi fost pregătiți să îi vadă în alianță, acest lucru s-ar fi întâmplat până acum având în vedere situația.

"Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu. Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic.", a declarat liderul Ucrainei, pentru CNN.

"Dar dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu - nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine", a mai spus Zelenski.

Zelenski este, de asemenea, pregătit pentru a sta la masa negocierilor cu liderul de la Kremlin, dar a mai atras atenția și asupra faptului că eșecul negocierilor cu Rusia ar putea însemna ”un al treilea război mondial”, din cauza luptelor care vor continua. Ucraina luptă de 26 de zile împotriva unei țări în fața căreia pare că nu are nicio șansă. Pe ucraineni nu i-a determinat nimic să cedeze, aceștia ieșind în stradă chiar și cu mâinile goale, pentru a-și apăra teritoriul și casele.

”Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski pentru CNN, într-un interviu exclusiv, duminică dimineață. Dacă există doar 1% șanse ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de aceaste șanse. Trebuie să facem asta. Vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri - în orice caz, pierdem oameni zilnic, oameni nevinovați pe teren", a mai afirmat liderul Ucrainei.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.