Rusia a anunțat că a lovit Ucraina, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră și Marea Caspică. De asemenea, a informat că a folosit, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice. Forțele moscovite au distrus un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul țării și un centru de antrenament în regiunea Jitomir. 

Rusia a anunțat că a lansat rachete de croazieră și hipersonice împotriva unor ținte din Ucraina

„O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Oficialul a declarat că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev și că ținta distrusă era „principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” desfășurate în sudul țării.

„Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunțat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forțelor speciale ucrainene în regiune Jitomir.

„Mai mult de 100 de membri ai forțelor speciale ucrainene și mercenari străini au fost uciși”, a completat ministerul rus.

Premiera din ziua 24 de război: Rusia spune că a folosit rachete hipersonice „Kinjal” în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă, în ziua 24 de război, că a folosit cu o zi în urmă rachete hipersonice „Kinjal” pentru a distruge un depozit subteran de arme și muniții aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce reprezintă o premieră.

Acest tip de rachetă, utilizat de mai multe ori la exerciții de la primul test reușit în anul 2018, sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană. Rusia nu a raportat niciodată până acum folosirea rachetei „Kinjal” în cele două conflicte armate în care este implicată, Ucraina și Siria.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„La 18 martie, complexul aeronautic „Kinjal” cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.