O școală de arte unde se adăposteau 400 de persoane în Mariupol ( Ucraina), oraș asediat de forțele ruse, a fost lovită sâmbătă de o bombă, a anunțat duminică primăria pe serviciul de mesagerie Telegram. 

 

Ucraina - Primăria Mariupol: O școală de arte unde se adăposteau 400 de persoane a fost lovită de bombă

„Oamenii se afă încă sunt dărâmături”, a completat primăria.

Pentru moment, nu există informații despre morți sau răniți. Clădirea a fost folosită ca adăpost pentru femei, copii și bătrâni. Oficialii primăriei au acuzat un tir al forțelor ruse, potrivit DPA, menționând că nu poate confirma informația.

Forțele ruse, raiduri asupra orașului Mikolaiv, sâmbătă seară

Raidurile aeriene rusești se succedau într-un ritm rapid sâmbătă seară asupra orașului Mikolaiv din sudul Ucrainei. Tot acolo, în ajun, zeci de soldați și-au pierdut viața într-o lovitură împotriva unei cazarme a armatei ucrainene, conform guvernatorului regiunii, Vitali Kim. El nu a oferit alte detalii privind pagubele sau eventualele victime.

„Ruşii au efectuat lovituri cu rachete contra soldaţilor care dormeau. Operaţiunile de salvare continuă'', a declarat guvernatorul în legătură cu atacul de vineri. În cazarma respectivă se aflau în jur de 200 de soldaţi, numărul victimelor fiind estimat între 50 şi 100.

În același timp, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a anunţat sâmbătă că în câteva zile ţara sa va primi un nou transport cu arme americane, printre care rachete Javelin şi Stinger.

„Armele vor fi pe teritoriul ţării noastre în viitorul apropiat. Vorbim de zile”, a spus Danilov.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.